افغانستانپناهندگانحقوق بشر

طالبان از ایران خواسته تا مهاجران «مجرم» را بازگرداند

طالبان از جمهوری اسلامی ایران درخواست کرده است تا مهاجران افغان را که به گفته این گروه «مجرم» شناخته شده‌اند، بازداشت و به افغانستان بازگرداند. وزارت خارجه ایران نیز به بررسی این درخواست پرداخته است.

طالبان از جمهوری اسلامی ایران خواسته تا برخی از مهاجران افغان را که این گروه آن‌ها را «مجرم» می‌داند، بازداشت کرده و تحت فرآیند «استرداد مجرمین» به افغانستان بازگرداند. این درخواست در اسناد رسمی وزارت خارجه طالبان منعکس شده است.

در پاسخ به این درخواست، وزارت خارجه ایران از طالبان خواسته است که مستندات کامل، از جمله جزئیات اتهام‌های وارد شده، احکام قضایی افغانستان، و فرم‌ها و مهرهای تایید از پلیس اینترپل و وزارت داخله افغانستان را جهت انجام اقدامات لازم ارسال کند. ایران همچنین بر اهمیت تطابق این مدارک با ماده ۴ موافقت‌نامه استرداد مجرمین تأکید کرده که در تاریخ ۷ جوزای ۱۳۸۵ بین دو کشور امضا شده است.

سفارت طالبان در تهران با اشاره به نامه‌ای که در تاریخ ۴ جدی ۱۴۰۲ ارسال شده، خاطرنشان کرده است که وزارت خارجه ایران خواهان وضاحت درباره اتهام‌های این مهاجران و تأیید پلیس اینترپل است.

تا کنون، جزئیات دقیقی از تعداد و نوع این مهاجران منتشر نشده است. با این حال، قابل ذکر است که ده‌ها هزار نفر از شهروندان افغانستان، به ویژه مخالفان سیاسی طالبان و نیروهای امنیتی دولت پیشین، پس از سقوط کابل به دست طالبان در اسد ۱۴۰۰، به کشورهای همسایه از جمله ایران پناه برده‌اند.

در حال حاضر، مشخص نیست که این درخواست طالبان شامل چه گروه‌ها یا افرادی از مهاجران است و آیا آن‌ها در ارتباط با مسائل خاص حقوقی در ایران قرار دارند یا خیر.

دکمه بازگشت به بالا