آموزشافغانستاناقتصادحقوق بشر
موضوعات داغ

نماینده سازمان ملل: طالبان برای ادغام در جامعه جهانی جدی نیست

رزا اوتونبایوا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، روز دوشنبه در نشست شورای امنیت اعلام کرد که طالبان هنوز برای ادغام شدن در جامعه جهانی گام‌های جدی برنداشته‌اند.

نارضایتی مردم افغانستان از طالبان

وی گفت که مردم افغانستان از مداخله طالبان در زندگی خصوصی‌شان و نقض حقوق اساسی خود ناراضی‌اند و نگرانی دارند که این کشور بیش از پیش منزوی شود.

اوتونبایوا افزود:

«مردم افغانستان از نبود جنگ و ثبات بیشتر استقبال می‌کنند، اما این صلحی نیست که کرامت انسانی و حقوق اساسی آنان را تأمین کند.»

تناقض در رفتار طالبان با قوانین بین‌المللی

نماینده سازمان ملل تأکید کرد که طالبان در تعامل با کشورهای جهان بر اصل حاکمیت ملی تأکید دارند، اما سایر تعهدات بین‌المللی افغانستان را نادیده می‌گیرند.

وی گفت که بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که تعامل سیاسی با طالبان بی‌نتیجه است و جامعه جهانی صبر خود را از دست داده است.

افزایش سختگیری طالبان و محدودیت‌های جدید

او هشدار داد که با دور شدن طالبان از تعامل با جهان، رهبران تندروتر این گروه جسورتر شده‌اند و محدودیت‌های بیشتری را علیه مردم اعمال می‌کنند.

وی به قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان اشاره کرد و گفت که این قانون بر ایدئولوژی این گروه استوار است و تأثیرات مخربی بر جامعه افغانستان گذاشته است.

وی همچنین افزود که مصوبات سازمان همکاری اسلامی و نشست علمای جهان اسلام در پاکستان تأثیری بر تغییر موضع طالبان در قبال حقوق زنان نداشته است.

ممنوعیت تحصیل زنان و پیامدهای آن

اوتونبایوا ممنوعیت آموزش پزشکی برای زنان را محکوم کرد و گفت که این سیاست تأثیرات جبران‌ناپذیری بر سلامت جامعه افغانستان خواهد داشت و موجب افزایش مرگ‌ومیر مادران و کودکان می‌شود.

کاهش کمک‌های بین‌المللی و بحران انسانی

وی درباره کاهش کمک‌های بین‌المللی هشدار داد و گفت که توقف این کمک‌ها می‌تواند وضعیت ناپایدار افغانستان را بدتر کند و مردم را به مهاجرت اجباری سوق دهد.

نگرانی از وضعیت امنیتی

با وجود تسلط طالبان، اوتونبایوا گفت که حملات انتحاری و ناآرامی‌های امنیتی همچنان ادامه دارد.

او به حملات اخیر در قندوز و وزارت شهرسازی طالبان اشاره کرد و گفت که کشورها به توانایی و تعهد طالبان در مقابله با گروه‌های تروریستی تردید دارند.

نماینده سازمان ملل تأکید کرد که بدون رعایت حقوق بشر، بازگرداندن افغانستان به جامعه جهانی ممکن نیست و طالبان باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند در نظام بین‌المللی ادغام شوند یا همچنان در انزوا بمانند.

دکمه بازگشت به بالا