افغانستاناقتصاد

گرسنگی فراگیر؛ رییس دولت طالبان: وعده رزق ندادیم، خداوند وعده‌ رزق می‌دهد

در حالی که پس از تسلط طالبان فقر و گرسنگی در کشور فراگیر شده، ملا محمد حسن آخوند؛ رییس دولت این گروه می‌گوید، طالبان «رزق مردم» را وعده نداده و خداوند است که وعده‌ رزق می‌دهد.

او شب گذشته (شنبه، ۶ قوس) در نخستین بیانیه خود پذیرفت که مشکلات اقتصادی در کشور وجود دارد، اما گفت: «طالبان عامل بیکاری و وضعیت بد اقتصادی افغانستان نیست، تمام این مشکلات میراث دولت پیشین این کشور است.»

این در حالی است که مقامات سازمان ملل در ماه‌های اخیر بارها هشدار داده‌اند که میلیون‌ها افغانی در حال غرق شدن در باتلاق فقر هستند و سیستم بانکی کشور نیز احتمالا در چند ماه آینده دچار فروپاشی می‌شود.

بر اساس گزارش‌های سازمان ملل مردم افغانستان در ماه‌های اخیر با بدترین وضعیت قحطی طی دهه‌های گذشته مواجه شده و بسیاری از اهالی کشور قادر به تامین خوراک نیز نیستند.

ملا حسن آخند در ادامه بیانیه خود گفت که اگر ذخایر ارزی بانک‌ مرکزی آزاد شود، مشکل اقتصادی رفع خواهد شد.

حدود ۱۰ میلیارد دالر منابع ارزی افغانستان پس از تسلط طالبان توسط امریکا مسدود مسدود شد. واشنگتن تاکید دارد که این پول را در اختیار طالبان قرار نخواهند داد.

تشکیل دولت همه شمول و تامین حقوق زنان

رییس دولت طالبان پس از ماه سکوت در بیانیه خود انتقاد از سیاست این گروه علیه زنان را رد کرد و گفت که مردم باید قضاوت کنند که «آیا در حکومت پیشین حقوق زنان رعایت می‌شد یا در حکومت کنونی؟»

او اضافه کرد که در حال حاضر زنان در افغانستان مصون‌اند و هیچ‌کسی نگاه بدی به سوی آنها نمی‌تواند.

ملا حسن آخند افزود: «زنان حق تحصیل و کار را دارند، هماکنون درس می‌‌خوانند و کار می‌کنند و ما برای شان زمینه‌های خوبتری درس و کار را مساعد می‌سازیم. آن‌ها از همه حقوق اساسی و مشروع شان برخوردار خواهند بود.»

زنان اما می‌گویند پس از تسلط طالبان، این قشر به حاشیه راننده شده و از حقوق اساسی شان از جمله حق کار و اموزش محروم شده‌اند.

در حال حاضر مکاتب متوسطه دخترانه مسدود است و زنان کارمند در ادارات دولتی نیز خانه‌نشین شده‌اند.

رییس دولت طالبان همچنین با اشاره به انتقادها از ترکیب دولت «امارت اسلامی» مبنی بر همه‌شمول نبودن این دولت گفت که «آیا حکومت گذشته همه‌شمول بود یا حکومت کنونی؟»

فعلا در کابل دولتی تشکیل شده‌است که تمام‌ اعضای آن طالبان و عمدتا پشتون هستند. در این دولت برای سایر گروه‌های سیاسی و قومی و همچنین زنان هیچ جایگاهی در نظر گرفته نشده‌است. با این حال کشورهای منطقه و جهان بر تشکیل دولت فراگیر با مشارکت تمام اقوام افغانستان تاکید دارند و این امر را یکی از شرایط شناسایی دولت طالبان تعیین کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا