او ماموریت دارد که روند ارزیابی مستقل را از وضعیت کنونی افغانستان رهبری کند، فهرستی از پیشنهادها و توصیهها را تهیه نماید و آن را روی میز سازمان ملل به ویژه شورای امنیت این سازمان بگذارد.
عبدالهادی وزین، استاد دانشگاه در این باره میگوید: «آقای فریدون اوغلو یک دیپلومات کارکشته، سفیر و وزیر اسبق جمهوری ترکیه است و با قضایای منطقه آشنایی دارد. تهیه گزارش و مشوره دهی او به سازمان ملل متحد، این سازمان را در تعامل واقعبینانهتر با قضیه افغانستان کمک خواهد کرد.»
هماهنگ کننده ویژه ماموریت ارزیابی مستقل افغانستان، بربنیاد قطعنامه ۲۶۷۹ شورای امنیت سازمان ملل تعیین شده و بر بنیاد این قطعنامه ارزیابی وضعیت افغانستان باید تا یازدهم ماه نومبر سال روان میلادی تکمیل شود.
عبدالستار حسینی، عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان در این بارع گفت: «آقای فریدون اوغلو مانند زلمی خلیل زاد نباشد و نشود، آنچه حقایق است، آنچه مشکلات است، آنچه کشتار و قتلهای مرموزانه نظامیان ما است، حق خواهی خواهران ما است که دو سال است از درس و تعلیم باز ماندهاند و متنفذین و بزرگان و عالمان دینی ما را به نام اینکه سلفی استند میکشند، امیدوار هستم که مشکلات عینی و حقیقی افغانستان را بررسی کنند و به گوش جهانیان و سازمان ملل متحد برسانند.»
بر بنیاد اطلاعات سازمان ملل، فریدون سینیرلی اوغلو، بیش از چهار دهه تجربه در دیپلماسی و امور بینالمللی دارد و در کشورهای زیادی به شمول افغانستان ماموریت داشته است.
وی در سال ۲۰۱۵ میلادی در دولت موقت ترکیه وزیر خارجه و از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ میلادی نماینده همیشگی ترکیه در سازمان ملل متحد بوده است.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.