آموزشافغانستانحقوق بشر

نماینده یوناما: روز جهانی دختر با اندوه در افغانستان تجلیل می شود

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی عمومی و رئیس یوناما به تاریخ 11 اکتبر به مناسبت روز جهانی دختر گفت که این روز با اندوه در افغانستان تجلیل می شود.

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان و رئیس یوناما در بیانیه ای که امروز به مناسبت روز جهانی دختر کودک، 11 اکتبر صادر شد، گفت که آنها این روز مهم را در سال 1998 تجلیل می کنند. افغانستان با اندوه فراوان، زیرا مقامات حکومتی تحصیل دختران بالای 12 سال را به مدت 1120 روز ممنوع کرده اند.

او می افزاید که این به معنای از دست دادن بیش از سه سال فرصت نه تنها برای میلیون ها دختر، بلکه برای خانواده ها، جوامع و کل کشور است.

خانم اوتونبایوا گفت که هر روز که می گذرد، زندگی دختران و زنان بیشتر و بیشتر آسیب می بیند و افغانستان برای رسیدن به صلح، بازسازی و رفاه نه به جلو، بلکه به عقب حرکت می کند.

رئیس یوناما علاوه بر اینکه یک بار دیگر از مقامات حاکم خواسته است تا سیاست های خود را تغییر دهند، وعده داد که اگر سکوت شان تلاش می کند، صدای خود را برای حقوق زنان و دختران افغان بلند نخواهند کرد.

اوتونبایوا با اشاره به ممنوعیت 1120 روزه دختران بالای صنف ششم گفت که هر روز که می گذرد، دختران و زنان در کشور آسیب بیشتری می بینند و افغانستان به عقب رانده می شود. وی از دولت موقت خواست تا در مسیر کنونی کشور تغییر ایجاد کند.

رزا اوتونبایوا در این باره گفت: «از این فرصت استفاده می‌کنم و مجدداً از مقامات عملی درخواست می‌کنم تا مسیر خود را تغییر دهند. من همچنین به زنان و دختران افغانستان قول می‌دهم که حتی زمانی که دیگران بخواهند آنها را ساکت کنند، به جای آنها صحبت نمی‌کنیم.»

زکی‌الله محمدی، استاد دانشگاه گفت: «اگر آنها مایل باشند این حقوق را به خواهران ما اعطا کنند، امارت اسلامی می‌تواند روابط خوبی با جهان برقرار کند و حتی به رسمیت بین‌المللی دست یابد».

در عین حال، سفارت بریتانیا در افغانستان نیز از حق تحصیل دختران افغان در این روز حمایت کرد.

صندوق بین‌المللی اورژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در بیانیه‌ای به مناسبت این روز اعلام کرد که برای حمایت از حقوق دختران نیاز به اقدام جمعی است و به همین دلیل باید در تلاش‌های دختران سرمایه‌گذاری شود.

سفارت بریتانیا در افغانستان در خبرنامه ای نوشت: امروز روز جهانی دختر است. ما قدرت، انعطاف پذیری و پتانسیل دختران در افغانستان را جشن می گیریم. علیرغم چالش ها، رویاهای آنها همچنان پر جنب و جوش است. بریتانیا از حق آنها برای تحصیل، سلامت و آینده ای که انتخاب می کند حمایت می کند.

هر روز که درهای مکاتب به روی دختران بسته می‌ماند، معتقدم که نمی‌توانیم این را جبران کنیم. سلیم پایگیر، تحلیلگر سیاسی گفت: پس از سه سال، این ضرر جبران ناپذیر است.

در این روز، حفاسا، دختر سیزده ساله ای که دانش آموز کلاس هفتم بود و از یک سال گذشته به همراه مادرش در یک کارگاه خیاطی کار می کرد، می گوید که محرومیت از تحصیل او را برای بهتر شدن از دست داده است.

امارت اسلامی هنوز در این مورد اظهار نظری نکرده است، اما همواره تاکید کرده است که حقوق زنان در کشور تامین شده و ممنوعیت حضور دختران در کلاس های درس موقت است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای در سال 2011، 11 اکتبر را روز جهانی دختر برای دستیابی به حقوق دختران و مقابله با چالش های آنها در سراسر جهان اعلام کرد.

امسال روز جهانی دختر تحت عنوان “دیدگاه دختران برای آینده” در حالی برگزار می شود که بسیاری از دختران در افغانستان به دلیل محدودیت های شدید طالبان برای دختران و زنان امید خود را نسبت به آینده خود از دست داده اند.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا