
مادرید، اسپانیا –خبرگزاری کوکچه| ۶ حوت ۱۴۰۲| دوازدهمین کنفرانس امنیتی هرات با عنوان «افغانستان: رستاخیز امید؛ تلاش مشترک» روز دوشنبه ۶ اسفند در مادرید، پایتخت اسپانیا، آغاز شد. این نشست دو روزه با هدف بررسی مسائل کلیدی افغانستان، از جمله وضعیت زنان، تروریسم، سیاست، نقش دین در حکومتداری و مسئولیت جامعه جهانی در قبال بحران انسانی و امنیتی افغانستان برگزار شده است.
حضور نخبگان بینالمللی در نشست
دهها تن از دانشمندان، متخصصان، دیپلماتهای کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا، از جمله ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در افغانستان، و جان ساپکو، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان، در این نشست حضور دارند.
به گزارش انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان، که برگزارکننده این کنفرانس است، تمرکز این دوره از نشست بر گذار از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در افغانستان خواهد بود.
اهداف و محورها
این کنفرانس بر سه نوع گفتوگو تأکید دارد:
- گفتگو بین نخبگان سیاسی افغانستان
- گفتگو بین بازیگران درگیر در بحران افغانستان
- گفتگو بین نخبگان افغانستان و سیاستگذاران بینالمللی
داوود مرادیان، رئیس انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان، هدف از برگزاری این نشست را ایجاد فضایی برای شناخت بهتر عوامل منازعه افغانستان و شناسایی فرصتهای همکاری مشترک برای دستیابی به ثبات و صلح پایدار عنوان کرد.
تاریخچه کنفرانس امنیتی هرات
این نشست برای اولینبار در سال ۲۰۱۲ در هرات آغاز شد و تا سال ۲۰۲۰ در افغانستان برگزار میشد. پس از تسلط طالبان، کنفرانسهای دوره دهم و یازدهم در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد و امسال برای نخستینبار در مادرید، اسپانیا برگزار میشود.
نقش پررنگ زنان در کنفرانس
در این دوره، همچون دورههای اخیر، گردانندگی کنفرانس به زنان واگذار شده است. نشست سال گذشته در تاجیکستان، که به وضعیت زنان و دختران در افغانستان اختصاص داشت، میزبان ۱۵۰ شرکتکننده از ۲۰ کشور و سازمانهای بینالمللی بود.
نشست امنیتی هرات بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای سالانه افغانستان، فضایی برای گفتگو و بررسی بحرانهای چندبعدی این کشور فراهم میکند. این نشست نه برای تصمیمسازی و نمایش قدرت، بلکه برای درک بهتر و تبادل دیدگاهها میان نخبگان داخلی و بینالمللی برگزار میشود.