افغانستاناقتصاد
موضوعات داغ

بسته ماندن گذرگاه تورخم وارد نهمین روز شد؛ خسارت ۱۲ میلیون دالری به بازرگانان افغان

🔺 با گذشت ۹ روز از بسته شدن گذرگاه تورخم، پاکستان هنوز زمان بازگشایی این مسیر تجاری را اعلام نکرده است. این تعطیلی تاکنون بیش از ۱۲ میلیون دالر خسارت به تاجران افغان وارد کرده و هزاران لاری حامل میوه و سبزیجات در انتظار عبور از مرز هستند.

مقام‌های پاکستان تاکنون درباره زمان بازگشایی گذرگاه تورخم اظهار نظر نکرده‌اند. شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، تأکید کرده است که این گذرگاه به دلیل تلاش طالبان برای ساخت پاسگاهی در خاک پاکستان بسته شده و دولت اسلام‌آباد نگرانی‌های خود را به مقامات طالبان منتقل کرده است.

🔹 ۵ هزار لاری در انتظار بازگشایی مرز
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش‌تر گزارش داد که بیش از پنج هزار لاری حامل میوه و سبزیجات در دو طرف مرز متوقف شده‌اند که می‌تواند منجر به فاسد شدن محصولات و افزایش قیمت کالاها در بازار افغانستان و پاکستان شود.

🔹 ضرر ۵۰۰ هزار دالری روزانه به اقتصاد افغانستان
مسئولان اتاق تجارت طالبان در ننگرهار اعلام کرده‌اند که بسته ماندن گذرگاه مرزی تورخم روزانه ۵۰۰ هزار دالر خسارت به بخش خصوصی افغانستان وارد می‌کند. به گفته آنان، این وضعیت فشار زیادی بر اقتصاد افغانستان وارد کرده است.

🔹 پاکستان: حل مسئله نیازمند گفت‌وگو است
شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، در نشست خبری روز جمعه، ۱۰ حوت، در اسلام‌آباد تأکید کرد که پاکستان از طالبان خواسته است این اختلافات از طریق مذاکره حل‌وفصل شود.

🔹 ادامه مذاکرات برای بازگشایی تورخم
منابع رسمی اعلام کرده‌اند که مذاکرات میان طرفین برای حل این بحران همچنان ادامه دارد، اما تاکنون هیچ پیشرفتی گزارش نشده است.

دکمه بازگشت به بالا