جهانحقوق بشر
موضوعات داغ

وزیر خارجه اوکراین: مسکو به سیاست نسل‌کشی استالین علیه تاتارهای کریمه ادامه می‌دهد

آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین، در پیامی به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تبعید تاتارهای کریمه، تأکید کرد که روسیه امروز همان سیاست نسل‌کشی استالین علیه این مردم را ادامه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کوکچه، آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین، در پیامی به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تبعید تاتارهای کریمه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، با یادآوری تبعید تاتارهای کریمه به آسیای میانه به دستور ژوزف استالین، رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی، تأکید کرد: «روسیه امروز همان سیاست نسل‌کشی استالین علیه تاتارهای کریمه را ادامه می‌دهد».

سیبیها در پیام خود گفت: «امروز یاد قربانیان نسل‌کشی استالین در سال ۱۹۴۴ را که منجر به تبعید مردم تاتار کریمه از سرزمینشان شد، گرامی می‌داریم».

وی یادآور شد که تُرک‌های تاتار کریمه به دستور استالین با واگن‌های قطار از وطنشان به آسیای میانه تبعید شدند.

وزیر امور خارجه اوکراین در ادامه گفت: «روسیه امروز سیاست نسل‌کشی استالین علیه تاتارهای کریمه را ادامه می‌دهد. اشغال شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴، سرکوب‌های گسترده، بازرسی‌ها، بازداشت‌های فردی و ممنوعیت فعالیت مجلس، در واقع باعث دور شدن مردم بومی از سرزمین مادری‌شان شده است؛ درست همانند اتفاقی که هشتاد سال پیش رخ داد».

سیبیها با اشاره به اقدامات روسیه در کریمه، خاطرنشان کرد که این کشور با سرکوب و محدودیت‌های گسترده، تلاش می‌کند تا هویت و فرهنگ تاتارهای کریمه را نابود کند.

دکمه بازگشت به بالا