افغانستان

پیام طالبان به مناسبت ۸ ثور: کشورها دیگر راه دشمنی با افغانستان را انتخاب نکنند

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت سرپرست طالبان در پیامی به مناسبت هشتم ثور گفته است که هنوز هم حس آزادی‌خواهی در میان افغان‌ها با تمام نیرو وجود دارد و آنان اراده‌ی محکم و تعهد قوی برای دفاع از دین و کشورشان دارند.

مجاهد گفته است که امیدوارند کشورهای متجاوز درس‌های زیادی برای آینده آموخته باشند و دیگر راه دشمنی و خصومت با افغانستان و مردم این کشور را در پیش نگیرند.

سخن‌گوی طالبان گفته است که آنان اراده‌ی تجاوز بر حریم و خاک هیچ کشوری را ندارند و از سایر کشورها نیز «امید احترام متقابل و زندگی در سایه امن را داریم».

در بیانیه‌ی سخن‌گوی طالبان که امروز (پنج‌شنبه، ۸ ثور) منتشر شده، آمده ست که ۴۴ سال قبل به تاریخ ۷ ثور، کمونیست‌ها در افغانستان دست به کودتا زدند و این کودتا «سرآغاز بدبختی‌ها، مصائب و فجایع زیادی» در کشور شد.

مجاهد گفته است که چند تن از چهره‌های «بیگانه‌پرور» به حمایت اتحاد شوروی وقت و با تحمیل ایدیولوژی «کفری» دست به هرگونه «جنایات» در برابر ملت و مقدسات، باورها و ارزش‌های اسلامی مردم افغانستان زدند.

او افزوده است که مردم افغانستان در مبارزه با شوروی تلفات سنگینی را متحمل شدند و نزدیک به یک‌ونیم میلیون نفر کشته و میلیون‌ها نفر دیگر با مشکلات مواجه‌ شدند.

سخن‌گوی طالبان گفته است که سرانجام گروه‌های جهادی پس از ۱۴ سال، توانستند «پدیده شوم کمونیزم» و اشغالگران شوروی را شکست دهند.

مجاهد هشت ثور هجری شمسی را روز پیروزی، آزادی و نجات مردم افغانستان خوانده که به‌گفته‌ی او، مردم افغانستان «از اژدهای کمونیسم نجات یافت». او گفته است که طالبان کودتای هفت ثور را تقبیح می‌کنند و پیروزی مجاهدین را تجلیل و آن‌را روز آزادی می‌دانند.

در هشتم ثور ۱۳۷۱ مجاهدین حکومت کمونیستی وقت را سرنگون کردند؛ اما این پایان جنگ در کشور نبود و سرآغاز جنگ‌ خونین تنظیمی میان گروه‌های مجاهدین شد. پس از چند سال جنگ داخلی، طالبان از قندهار ظهور کردند و این گروه ۹۰ درصد افغانستان را تصرف و پنج‌ سال حکومت کرد.

حکومت نخست طالبان در سال ۲۰۰۱ پس از حمله‌ی امریکا سرنگون شد و در این ۲۰ سال افغانستان با حضور امریکا، حکومت به‌ سبک غربی و مردم‌سالاری را تجربه کرد. اما سال گذشته پس از خروج امریکا و متحدانش، حکومت افغانستان به‌رهبری اشرف غنی سقوط کرد و طالبان دوباره به قدرت رسیدند.

با گذشت هشت ماه از تسلط طالبان بر افغانستان، تا کنون هیچ‌کشوری حکومت سرپرست این گروه را به‌رسمیت نشناخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا