بلینکن در بیانیهای روز سهشنبه خاطرنشان کرد که علیرغم تضمینهای قبلی مبنی بر اینکه طالبان به حقوق بشر همه افغانها احترام میگذارند، آنان «یک سلسله راهکارها یا فرمانهایی را صادر و اجرا کردهاند که عملاً زنان و دختران در افغانستان را از مشارکت کامل در زندگی عمومی منع میکند، از جمله دسترسی به آموزش و کار در بسیاری بخشها.»
او افزود: «امریکا برای تحریم افرادی که در سرکوب زنان و دختران در افغانستان دست دارند، اقدام میکند. ما همچنان بر طالبان و دیگران فشار میآوریم تا به حقوق بشر و آزادی های اساسی از جمله حق تحصیل همه مردم افغانستان از جمله زنان و دختران احترام بگذارند.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده به یک فهرست طولانی از محدودیتهایی که طالبان از زمان روی کار آمدن زنان و دختران علیه زنان و دختران تحمیل کرده اند، اشاره کرد، از جمله محدود کردن دسترسی به آموزش متوسطه یا عالی، جلوگیری از کار و انتخاب شغل آنان و ایجاد محدودیت برای حرکت آنان، حق بیان و حریم خصوصی آنان.
بلینکن همچنین بر خشونت و آزار و اذیت زنان و دختران از سوی طالبان نیز اشاره کرد.
به گفته وزارت امور خارجه امریکا، اعضای اصلی خانواده کسانی که تحریم شده اند نیز ممکن است ویزای آنان محدود شود.
بلینکن گفت: «به عنوان یک نمونه تاریک، برای بیش از یک سال، افغانستان تنها کشور در جهان است که در آن دختران به طور سیستمی از رفتن به مکتب بعد از صنف ششم منع میشوند، بدون اینکه تاریخ بازگشتی در نظر گرفته شود.»
او افزود: «ایالات متحده به گونه مستحکم از مردم افغانستان حمایت میکند و متعهد است که تمام تلاش خود را برای حفاظت و ارتقای حقوق بشر و آزادیهای اساسی همه افغانها از جمله زنان و دختران انجام دهد.»
در یک سال پسین محدودیتهای زیادی برای زنان و دختران زیر حاکمیت طالبان در افغانستان اعمال شده اند. پوشیدن حجاب در محل کار یا بیرون از خانه، پوشاندن ماسک اجباری برای زنان هنگام ظاهر شدن بر روی پرده تلویزیون، بسته شدن مکتبهای بالاتر از صنف ششم برای دختران، و بسیاری موارد دیگر بخشی از محدودیتهایی اند که طالبان تا کنون اعمال کرده اند.
زنان افغانستان و گروههای حامی حقوق زنان در بیرون از کشور از ایالات متحده خواستهاند تا با اعمال ممنوعیت سفر در برابر چنین اقداماتی از سوی طالبان اقدام کند. آنان اخیراً کارزاری را در شبکههای اجتماعی در این باره راه اندازی کردند.