تحقیقات: غذاهای بسیار فرآوری شده خطر سرطان و مرگ زودرس را افزایش می دهند
دو مطالعه در مقیاس بزرگ در مورد غذاهای فرآوری شده در ایالات متحده آمریکا و ایتالیا انجام شد. طبق تحقیقات جدید؛ مشخص شده است که چنین غذاهایی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد و همچنین منجر به بیماری قلبی و مرگ زودرس می شود.
طبق اخبار منتشر شده در CNN، مطالعات انجام شده در ایالات متحده و ایتالیا نشان داده است که غذاهای فرآوری شده بیش از حد خطرات جدی برای سلامت انسان به همراه دارد.
غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از: سوپ فوری، سس، پیتزای منجمد، غذاهای آماده و هات داگ، سوسیس، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه، کلوچه های فوری، کیک، آب نبات، اسکون و آیسکریم.
به عنوان بخشی از اولین مطالعه انجام شده در ایالات متحده، رژیم غذایی بیش از ۲۰۰۰۰۰ مرد و زن تا سن ۲۸ سالگی مورد بررسی قرار گرفت.
مشخص شده است که سرطان روده بزرگ که در اثر مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده ایجاد می شود، در مردان شایع تر از زنان است.
در این مطالعه، اشاره شد که دلایل تفاوت جنسیتی در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هنوز ناشناخته است.
فانگ فانگ ژانگ از دانشگاه تافتس در این مطالعه گفت که مصرف بیشتر محصولات لبنی فوق فرآوری شده مانند ماست با بروز کمتر سرطان روده بزرگ در زنان مرتبط است.
ژانگ گفت: “برخی از غذاهای بسیار فرآوری شده سالم تر هستند، مانند غذاهای غلات کامل با شکر کم یا بدون شکر، ماست و محصولات لبنی.”
در این مطالعه مشخص شد که مصرف بیشتر مواد غذایی مانند ماست خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در زنان کاهش می دهد.
از مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ، دکتر. رابین مندلسون، “زنان ممکن است غذاهای “سالم” را انتخاب کرده باشند که بسیار فرآوری شده است.” گفت.
از سوی دیگر، اعلام شد که در صورت مصرف بیشتر غذاهای آماده مانند پیتزا، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ افزایش مییابد، در حالی که اگر مردان بیش از حد گوشت، مرغ یا غذاهای دریایی مصرف کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بیشتر میشود. و نوشیدنی های شیرین شده با شکر.
در این مطالعه، به نظر می رسد کودکانی که غذاهای بسیار فرآوری شده زیادی مصرف می کنند سریعتر وزن اضافه می کنند.
پروفسور ماریون نستله از دانشگاه نیویورک گفت که صدها مطالعه به ارتباط غذاهای بسیار فرآوری شده با چاقی، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و مرگ کلی اشاره کرده اند.
باعث مرگ زودرس می شود
در محدوده مطالعه دوم، بیش از ۲۲ هزار نفر برای سالها در منطقه Molise ایتالیا تحت نظر قرار گرفتند.
این تحقیق که در مارس ۲۰۰۵ آغاز شد، برای ارزیابی عوامل خطر سرطان و بیماری های قلبی و مغزی انجام شد.
با مقایسه نقش غذاهای کممغذی، مانند غذاهای سرشار از قند و چربیهای اشباع یا ترانس، با غذاهای بسیار فرآوریشده در بیماریهای مزمن و مرگهای زودرس، مشخص شد که هر دو نوع غذا خطر مرگ زودرس را بهویژه در اثر بیماریهای قلبی عروقی افزایش میدهند. .
هنگام مقایسه این دو نوع، اشاره شد که غذاهای بسیار فرآوری شده “در تعیین خطر مرگ بسیار مهم هستند.”
مطالعات انجام شده در ایالات متحده آمریکا و ایتالیا در مجله پزشکی بریتانیا “The British Medical Journal” منتشر شد.
منبع: آژانس خبری بینالمللی کوکچه