جهان
موضوعات داغ

پوتین پیشنهاد مذاکره مستقیم اوکراین در 15 مه در استانبول را ارائه داد

پوتین پیشنهاد می‌دهد مذاکرات مستقیم با اوکراین در 15 مه در استانبول آغاز شود؛ راه حل سیاسی در انتظار پاسخ اوکراینی‌ها است.

نویسنده

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کوکچه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که در پی تلاش‌های بی‌وقفه برای دستیابی به آتش‌بس و حل بحران اوکراین، قصد دارد مذاکرات مستقیم با کی‌یف را بدون پیش‌شرط در 15 ماه مه در استانبول آغاز کند. وی همچنین در روزهای جاری با رجب طیب اردوغان، رئيس‌جمهور ترکیه، دیدار و درباره تسهیل این مذاکرات گفت‌وگو کرده است.

ولادیمیر پوتین در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که روسیه آماده است گفت‌وگوی مستقیم و بدون پیش‌شرط با مقام‌های اوکراینی را در تاریخ 15 می در استانبول آغاز کند. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که مذاکرات و گفت‌وگوهای مربوط به بحران اوکراین در ماه‌های اخیر متوقف شده و طرف اوکراینی نسبت به این پیشنهاد واکنش نشان نداده است.

وی افزود که درباره ادامه روند مذاکرات در دیدار فردای خود با رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، رایزنی خواهد کرد و از او خواستار کمک در تسهیل گفتگوها شده است. پوتین در پایان تاکید کرد: «پیشنهاد ما روی میز است، حالا نوبت اوکراین و همکارانش است که پاسخ دهند و وارد مذاکرات شوند.»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تاکید کرد که مسکو مصمم است راه حل سیاسی و مذاکرات مستقیم با اوکراین را امتحان کند. وی در نشست خبری در مسکو گفت که روسیه در پی چندین تلاش برای آتش‌بس در بحران اوکراین است، اما کی‌اف با نقض مداوم محدودیت‌های حمله و رعایت نکردن توافق‌های قبلی، روند مذاکرات را مختل کرده است.

پوتین همچنین اعلام کرد که پیشنهاد مستقیم مذاکرات بدون پیش‌شرط در استانبول، قرار است در روز 15 می صورت گیرد. او افزود که در هفته جاری با همتای ترکیه‌ای، اردوغان، دیدار خواهد داشت تا در مورد تسهیل این مذاکرات و نقش ترکیه در روند صلح رایزنی کند.

وی تاکید کرد: «در حالی که جنگ در جریان است، ما پیشنهاد می‌دهیم وارد گفتگوهای مستقیم شویم. چرا باید این فرصت از دست برود؟ پیشنهاد روی میز است و حالا نوبت اوکراین است که پاسخ دهد.»

در مقابل، اعضای دولت اوکراین هنوز واکنشی رسمی به این پیشنهاد نشان نداده‌اند، اما مقامات روسیه معتقدند که این فرصت باید مغتنم شمرده شود. گزارش‌های میدانی حاکی است که در طول این مدت، حملات و تلاش‌های عمدی برای نفوذ به مرزهای روسیه ادامه داشته و خسارات زیادی به زیرساخت‌ها و مناطق مختلف وارد شده است.

پوتین در پایان گفت که او به دنبال توافق و صلح است و معتقد است مذاکره بهترین راه برای پایان دادن به درگیری است. او تاکید کرد که روسیه آماده است در استانبول با طرف اوکراینی دیدار و گفتگو کند، و این فرآیند را «در اسرع وقت» آغاز نماید.

نویسنده
دکمه بازگشت به بالا