افغانستاناقتصادعکس

حمایت ترکیه از مراکز درمان مواد مخدر در افغانستان

آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (TIKA) از مراکز درمان و بازپروری مواد مخدر در شمال افغانستان حمایت سخت افزاری کرد.

در این مراسم که در مرکز درمان و بازپروری مواد مخدر شهر مزار شریف برگزار شد، سمیه لوتفو تورگوت، سرکنسول ترکیه در مزار شریف، مولوی سیف الله مطیع الله، رئیس پلیس بلح اداره طالبان، دستیار امور مذهبی وابسته حضور داشتند. میکائیل آکبوغا، بوراک کاظم میریک افغان-ترک، مدیر لیسه پسرانه مزار شریف، رئیس مکاتب معارف، و میکائیل تاشدمیر هماهنگ کننده مزارشریف در این مراسم حضور داشتند.

سرکنسول تورگوت طی سخنانی در این مراسم گفت که دولت و مردم ترکیه همیشه در کنار برادران افغان خود ایستاده اند و ترکیه اخیراً هزاران تن کمک های بشردوستانه را تحت عنوان قطار نیکی به افغانستان رسانده است.

تورگوت با بیان اینکه تلاش‌های زیادی صورت می‌گیرد تا کمک‌های یاد شده به طور مساوی به مردمی که در شرایط سخت در تمام ولایات افغانستان زندگی می‌کنند، برسد، تصریح کرد که در کنار کمک‌های بشردوستانه، سازمان‌های کمک‌های فنی مانند تیکا نیز پروژه‌های انکشافی را آغاز خواهند کرد.

تاشدمیر هماهنگ کننده تیکا مبارزه با مواد مخدر مزارشریف خاطرنشان کرد که در مرحله اول این پروژه، نیازهای آنها در نتیجه مصاحبه انفرادی با بیماران تحت درمان در مراکز درمانی و توانبخشی مواد مخدر با همکاری ریاست منطقه ای تعیین شد.

Image

تاشدمیر با اشاره به اینکه به عنوان تیکا در چارچوب مبارزه با مواد مخدر ۳۳ قلم مواد مختلف را به ۳ مرکز درمان و بازپروری مواد مخدر تحویل دادند، همچنین افزود: تخت‌ها، بالش‌ها و ست‌های لحافی که با قطار مهربانی پنجم از ترکیه آورده شده بود نیز وجود دارد. با همکاری آفاد به مراکز درمانی و بازپروری مواد مخدر تحویل داده شد.وی تاکید کرد: در یتیم خانه های فیض آباد و مزار شریف توزیع شد.

Image

تاشدمیر تاکید کرد که ترکیه با همه نهادها و سازمان های خود همواره در کنار برادران افغان خود بوده و از این پس نیز در کنار برادران افغان خود خواهند بود.

جمعه خان راسیح کابلی، رئیس اداره ارتباطات ریاست مبارزه با مواد مخدر بلخ، گزارش داد که طالبان پس از تغییر رژیم، مبارزه جدی با اعتیاد به مواد مخدر را آغاز کردند.

Image

کابلی گفت: “بیش از ۹۵ هزار معتاد در تمام ولسوالی های ولایت بلخ به شمول شهر مزار شریف شناسایی شده اند که این معتادان در ۱۱ مرکز جمع آوری و قرنطینه پس از کنترل طالبان جمع آوری و تداوی شدند..

کابلی با اشاره به اینکه تاکنون نزدیک به ۲۰۰۰ معتاد متجاهر تداوی خود را آغاز کرده و از دسترسی آنها به مواد مخدر جلوگیری شده است، گفت که زیرساخت های مراکز تازه تاسیس از نظر سطح زندگی ناکافی است و با حمایت تیکا و کمک های ارسالی. توسط آفاد، تجهیز ۳ مرکز که در مجموع ۶۵۰ نفر از این مراکز در آنها اقامت دارند، افزود: تجهیزات وی تکمیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا