افغانستانزندگینگاه‌ها

نگرانی های جهانی در مورد نقش زنان افغان، به ویژه خبرنگاران

حضور زنان در فرآیندهای تصمیم‌گیری، مجامع عمومی و رسانه‌ها تا زمان روی کار آمدن دولت موقت، یکی از دستاوردهای دو دهه گذشته تلقی می‌شد که باعث عقب‌نشینی بی‌سابقه‌ای شد. حوزه رسانه هم در امان نبود و حضور زنان در این عرصه به شدت تحت تاثیر قرار گرفت.

مدینه اکبری، یک خبرنگار زن می گوید که خبرنگاران زن به سختی می توانند کار کنند و همین امر باعث آسیب روحی به خبرنگاران زن شده است.

او به دلیل تهدیدات امنیتی نمی خواهد نامش ذکر شود. او به خبرگزاری خامه پرس گفت که چهار سال در بخش های مختلف رسانه کار کرده است و اکنون رسانه ها و خبرنگاران با محدودیت های انتشار مواجه هستند.

مدینه می‌افزاید که محدودیت‌هایی در بخش رسانه‌ها اعمال شده است و شرکت آسان در کنفرانس‌ها را برای ما دشوار می‌کند و اطلاعات دقیق هنوز به راحتی در دسترس نیست.

به گفته این خبرنگار زن، قبلا می توانست در همه برنامه ها شرکت کند اما پس از محدودیت ها نمی تواند در برنامه ها و همایش ها شرکت کند.

در همین حال، برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از نقض حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که زنان از جمله خبرنگاران زن و فعالان حقوق بشر در اماکن عمومی با خشونت روبرو هستند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار مشارکت “معنادار” زنان در تمامی فرآیندهای تصمیم گیری هستند.

این در حالی است که نهادهای حمایت کننده رسانه در کشور پیش از این گزارش داده بودند که 54 درصد خشونت و تهدید علیه خبرنگاران شامل 26 مورد خشونت فیزیکی، 115 مورد تهدید و 70 مورد بازداشت ثبت شده است.

آمارها نشان می دهد که در کنار بازداشت، عدم دسترسی به اطلاعات، مشکلات اقتصادی و خشونت در کشور، خبرنگاران زن در حال حاضر تنها 5 درصد از رسانه ها را تشکیل می دهند.

پیش از این اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای مشترک نسبت به نقض حقوق بشر و آزادی های اساسی زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و تاکید کردند که این اقدامات برخلاف انتظارات جامعه جهانی است.

دکمه بازگشت به بالا