پیمان امنیت جمعی: نگران تهدیدات فزاینده از افغانستان هستیم
سخنگوی پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که کشورهای عضو این سازمان نسبت به وضعیت افغانستان و تهدیدات ناشی از ولایتهای شمالی آن ابراز نگرانی کرده و خواستار تقویت هماهنگیهای منطقهای در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر شدهاند.

ناتالیا خاریتونوا، سخنگوی این سازمان، در مصاحبهای به روزنامه روسی ایزوستیا گفت: “افغانستان منبع چالشهای مرتبط با تروریسم، افراطگرایی و جرایم مواد مخدر است.” کشورهای عضو خواهان برنامههای هدفمند برای تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان شدند.
دفتر مطبوعاتی پیمان امنیت جمعی روز سهشنبه ۲۶ حمل اعلام کرد که اعضای این سازمان از وضعیت افغانستان و تهدیدات فزاینده از ولایتهای شمالی آن نگراناند. ناتالیا خاریتونوا، سخنگوی پیمان امنیت جمعی، در مصاحبهای با روزنامه ایزوستیا گفت که افغانستان بهعنوان «منبع چالشهای مرتبط با تروریسم، افراطگرایی و جرایم مواد مخدر» شناخته میشود.
وی افزود: «متحدان در مورد وضعیت افغانستان و تهدیدات فزاینده از ولایتهای مجاور منطقه آسیای مرکزی ابراز نگرانی میکنند.» در نتیجه این نگرانیها، کشورهای عضو خواهان گسترش هماهنگیهای منطقهای در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر شدهاند.
خاریتونوا تأکید کرد که اجرای برنامه هدفمند دولتی بین اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان از اهمیت ویژهای برخوردار است. این اظهارات در حالی مطرح شده است که ایمانقلی تاسماگامبتوف، دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی، و امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، دیدار کرده و درباره امنیت مرزها گفتوگو کردند.
طبق اعلام سازمان پیمان امنیت جمعی، برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان در سال ۲۰۲۵ آغاز میشود و این برنامه در سه مرحله و یک دوره اجرایی پنج ساله طراحی شده است. هدف این برنامه تضمین امنیت کشورهای عضو سازمان است.