افغانستان

بیماری سرطان، سالانه جان ۱۵ هزار نفر را در افغانستان می‌گیرد

نسرین اوریاخیل، رییس بنیاد مجادله با بیماری سرطان، روز پنج‌شنبه (30 ثور)، در یک نشست خبری در کابل گفت که نبود مراکز تشخیص بیماری سرطان، پایین‌بودن ظرفیت متخصصان، عدم مصونیت غذایی، دارویی و محیط زیستی، از دلایل عمده‌ی افزایش بیماری سرطان در افغانستان است.

نسرین اوریاخیل، رییس بنیاد مجادله با بیماری سرطان، روز پنج‌شنبه (۳۰ ثور)، در یک نشست خبری در کابل گفت که نبود مراکز تشخیص بیماری سرطان، پایین‌بودن ظرفیت متخصصان، عدم مصونیت غذایی، دارویی و محیط زیستی، از دلایل عمده‌ی افزایش بیماری سرطان در افغانستان است.

او افزود: «سالانه ۲۰ هزار نفر به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند که از این میان، ۱۵ هزار نفر جان شان را از دست می‌دهند. نبود مراکز تشخیص، سبب افزایش بیماری شده است.»

به گفته‌ی او، نبود ظرفیت‌های لازم، سبب شده که سالانه هزاران نفر برای درمان بیماری سرطان، به کشورهای همسایه سفر کنند.

از سویی هم، رولا غنی، بانوی اول افغانستان، در این نشست، افزایش بیماری سرطان در کشور را نگران‌کننده خوانده و گفت که تا اکنون آگاهی میان مردم در پیوند به این بیماری صورت نگرفته است.

از سویی هم، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت، در این نشست گفت که هنوز هم چالش‌ها در تشخیص بیماری سرطان در افغانستان وجود دارد.

او افزود: «نبود منابع انسانی، مشکل دیگری است که ما با آن مواجه استیم.»

با این همه، وزارت صحت، از نهایی‌شدن طرح ایجاد یک مرکز بزرگ تشخیص و درمان بیماری‌های سرطانی در افغانستان خبر می‌دهد.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

بی بی گل(رولا غنی) بانوی اول کشور در این نشست بر بهبود خدمات تشخیص و تداوی امراض سرطان در کشور تاکید کرده گفت: به هر اندازه کار این بنیاد مطابق اساسنامه به پیش رود به همان اندازه خدمات بهتر عرضه خواهد شد.
بانوی اول از دستاوردهای بنیاد مجادله علیه سرطان قدردانی کرده و ابراز امیدواری نمود که این بنیاد در آینده نزدیک توانایی سیستم پیشرفته تشخیص بیماری‌های سرطانی را داشته باشد.
Bir 1 kişi, ayakta, oturuyor ve şunu diyen bir yazı 'ene Assem' görseli olabilir

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا