مسوولان در وزارت آب و انرژی تاکید میکنند که آنان برنامه های متعددی را روی دست دارند و در یک سال گذشته در همکاری با سازمان های خارجی ۳۶۰ پروژه را در کشور عملی کرده اند که شامل ساخت سر بند، بندهای کوچک، کانال و پروژه های مرتبط به آب میشود.
مجیب الرحمن عمر زاده، معین وزارت آب و انرژی میگوید: «مقدار سالانه آب افغانستان ۷۵ میلیارد متر مکعب تخمین شده بود. به دلیل تغییرات اقلیمی که بر منابع آبی تاثیرات منفی میگذارد، این رقم به ۶۹ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است. ما میخواهیم آب های سطحی و زیرزمینی بگونه درست مدیریت شود.»
به گفته مسوولان در این وزارت، برای تامین حقابه ایران مطابق قرار داد ۱۳۵۱ متعهد هستند و هرگاه کشورهای همسایه در مورد حقابه نگرانی هایی را مطرح میکنند، حاضر به گفتگو مطابق قوانین بین المللی هستند.
آنان میافزایند که برای مدیریت آبهای کشور بیش از ۴۰۰ پروژه را روی دست دارند و میخواهند که میزان تولید برق را در داخل کشور هم افزایش دهند.
فرهاد محمودی، رییس برنامه های وزارت آب و انرژی میگوید: «تمرکز ما اینست که ما سال آینده بتوانیم لین ۵۰۰ کیلوولت را تکمیل کنیم و زمینه انتقال ۱۰۰۰ میگاوات انرژی از کشور ترکمنستان را با یک نرخ نازل به افغانستان مساعد بسازیم.»
این در حالی است که در طول سال های گذشته توجه چندانی به مدیریت آبهای کشور نشده و به باور شهروندان، آبهای افغانستان بدون استفاده به کشور های همسایه می ریزد. آنان از حکومت میخواهند که آبها را مدیریت کند تا نسلهای آینده کشور دچار بحران بی آبی نشوند..
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.