ترامپ با طالبان چه خواهد کرد؟
آیا ترامپ برای دموکراسی، حقوق بشر و مقولاتی مانند این ها در افغانستان علاقمندی نشان میدهد و برای آن کاری انجام میدهد؟
اعلامیه وزارت خارجه طالبان از کابل در مورد پیروزی ترامپ بسیاری از پرسش ها را بر سر سیاست او که برای افغانستان چه خواهد کرد، پاسخ میدهد:
«….موافقتنامه دوحه میان امارت اسلامی افغانستان (حکومت طالبان) و ایالات متحده آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ امضا شد، که در پی آن به اشغال بیست ساله پایان داده شد.
وزارت امور خارجه (حکومت طالبان) در چارچوب سیاست خارجی متوازن خود، با اعلام نتایج انتخابات ایالات متحده آمریکا امیدوار است که دولت آینده این کشور گامهای واقعبینانهای بردارد تا پیشرفت ملموسی در روابط بین دو کشور حاصل شود و هر دو کشور بتوانند در سایه تعامل متقابل، فصل جدیدی از روابط را بگشایند.»
حتی اگر این نکته که ترامپ معمار موافقتنامه ی دوحه است در اعلامیه ذکر نمی شد، مشخص بود که ترامپ موافقت نامه ی دوحه را با طالبان امضا کرد، موافقتنامه ای که در آن به صراحت موافقت امریکا برای تشکیل نظام و حکومت اسلامی آینده توسط طالبان درج شد.
حالا، آیا ترامپ در برابر آن موافقتنامه قرار می گیرد و به جای صدای طالبان، صدای مخالفان طالبان را می شنود؟
آیا ترامپ از بسته ماندن مکتب و دانشگاه بروی دختران افغانستان احساس ناراحتی و مسوولیت می کند؟
آیا ترامپ برای دموکراسی، حقوق بشر و مقولاتی مانند این ها در افغانستان علاقمندی نشان میدهد و برای آن کاری انجام میدهد؟
نه؛
پاسخ این پرسش ها، نه است. ترامپ نه تنها هیچگونه مسوولیتی در این موارد ندارد، بلکه هیچگونه تمایل و علاقمندی نیز ندارد تا دختران وزنان در افغانستان تعلیم و تحصیل و اشتغال داشته باشند، شعارهایی چون حقوق بشر، انتخابات و دموکراسی و امثال آن تحقق یابد. ترامپ حتی در این موارد همچون جو بایدن و دموکرات ها ریاکاری و منافقت هم نمی کند. سیاست بسیار صریح و روشن دارد که کاری به این چیز ها در افغانستان ندارد.
ترامپ هیچگاه به جنگ افغانستان بر نخواهد گشت و علیه موافقتنامه ی دوحه و طرف غیر امریکایی این موافقتنامه گامی نخواهد گذاشت.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.