افغانستانورزش

امراالله صالح به تیم کرکت: ارزش های انسانی و شرافت مسلکی مقدم تر از هرچیز دیگر است

معاون نخست رئیس جمهور گریزی پیشین افغانستان در واکنش به بازی نکردن تیم کرکت استرالیا در برابر تیم کرکت افغانستان نوشت: تحریم دایم و یا موقت تیم کرکت افغانستان در مسابقات خارجی گام مثبت است.

امرالله صالح معاون نخست رئیس جمهور گریزی پیشین افغانستان در واکنش به بازی نکردن تیم کرکت استرالیا در برابر تیم کرکت افغانستان در برگه رخنامه اش نوشت: اشتراک تیم کرکت افغانستان در ضیافت حقانی، گرفتن عکس های یادگاری با تبسم و خنده و خموشی در برابر تمام جهالت و مظالم طالبان از جمله منع آموزش و تعلیم برای دختران مایه نومیدی و شرمساریست.
او در ادامه افزوده است: لهذا تحریم همیشه گی و یا موقتی این تیم در بازی های خارجی یک گام مثبت و با مفهوم است تا اینها بدانند که ارزش های انسانی و شرافت مسلکی مقدم تر از هرچیز دیگر است. آیا حساب کرده اید که طالب ها چه تعداد انسان های بیگناه ومظلوم را کشته اند؟
پیش از این، اعضای تیم ملی کرکت افغانستان در سپتامبر سال ۲۰۲۲ با سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان دیدار کردند که با واکنش تند کاربران و فعالان حقوق بشر مواجه شد.
زبیده اکبر، فعال حقوق بشر از بازیکنان تیم کریکت پرسیده بود: چه نقطه وصلی بین شما و یک تروریست وجود دارد؟ چگونه می‌توانید از خون صدها قربانی حملات انتحاری حقانی چشم‌پوشی کنید؟
سراج الدین حقانی در ماه حوت ۱۴۰۰ در یک سخنرانی در کندهار اعلام کرد که تنها ۱۰۵۰ نفر از اعضای گروه او، یعنی شبکه حقانی در یک و نیم دهه گذشته حملات انتحاری انجام داده‌اند.
او بعد از ورود طالبان به کابل بارها با خانواده‌های عاملان حملات انتحاری دیدار کرده و از عملیات انتحاری که او آن را “عملیات استشهادی” می‌خواند، ستایش کرده است.

پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) برای اطلاعاتی که به بازداشت سراج‌الدین حقانی کمک کند، ۱۰ میلیون دلار جایزه گذاشته است. او به کشتار شهروندان افغانستان و همچنین قتل چند شهروند آمریکایی متهم است. شماری از شهروندان افغانستان با بازنشر عکس‌هایی از ملاقات اعضای تیم کریکت با سراج‌الدین حقانی، آن‌ها را حامی طالبان دانستند و گفتند که حضور در دفتر رهبر شبکه حقانی به معنای تایید تمامی حملات این گروه است که به کشتارهای هولناک ۲۰ سال گذشته منجر شد.

مهاجران افغان در پاکستان تیم کریکت افغانستان را در دهه ۱۹۹۰، ایجاد کردند و در دوران حاکمیت نخست طالبان از سال ۱۹۹۶ تا اواخر ۲۰۰۱، حق فعالیت نداشتند. با تشکیل دولت جمهوری در سال ۲۰۰۲، این تیم به فعالیت خود ادامه داد و با کسب حمایت دولت‌های پیشین افغانستان، به یکی از تیم‌های برتر در میان کشورهای منطقه تبدیل شد.

راشد خان، محمد نبی، مجیب‌الرحمان زدران، محمد شهزاد محمدی و حمید حسن، پنج تن از چهره‌های مشهور کریکت افغانستان‌اند که هر کدام با القابی همچون بهترین توپ‌انداز جهان، پرسرعت‌ترین بازیکن و توپ‌انداز نخبه در مسابقات مختلف تقدیر و ستایش شده‌اند.

تمامی اعضای تیم کریکت افغانستان همگی از قوم پشتون‌اند و راشدخان، مشهورترین چهره این تیم در افغانستان و خارج از افغانستان است. تیم کریکت افغانستان پس از هر پیروزی، با استقبال گسترده‌ای در افغانستان مواجه می‌شود، اما ماهیت قومی آن همواره موردانتقاد بوده است.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا