جهانویدئو

خاور نزدیک و میانه: اثرات ترکیبی تغییرات آب و هوایی و درگیری های مسلحانه نیازهای بشردوستانه را تشدید می کند

در عراق، سوریه و یمن، اثرات تغییرات آب و هوایی با پیامدهای درگیری مسلحانه تشدید می شود. جوامعی که از تأثیرات مستقیم درگیری متحمل شده اند به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار می گیرند و آسیب پذیرترین آن ها آمادگی سازگاری با تأثیرات تغییر آب و هوا را ندارند.

در یمن، غیرمعمول نیست که مردم خانه‌های خود را فرار کنند تا از درگیری در امان بمانند و سپس مکان جدید را ترک کنند، زیرا زمین قابل کشت نیست. از هر چهار یمنی، سه نفر برای بقای خود به کشاورزی و دامداری متکی هستند و بحران آب و هوا جوامعی را که از هشت سال درگیری در حال فروپاشی هستند، به نقطه شکست سوق می دهد. کشاورزان یمنی شاهد نابودی معیشت خود در اثر خشکسالی شدید، سیل ویرانگر و درگیری شدید بوده اند.

این سد که اکنون خالی است، زمین ما را تغذیه می کرد. یاسر که اهل ابین یمن است، گفت: فصول خشک متوالی به کشاورزان آسیب زیادی وارد کرد. بسیاری از کشاورزان مجبور شدند شغل خود را ترک کنند و به دنبال کار دیگری بگردند، زیرا کشت زمین دیگر برای تأمین نیازهای اولیه خانواده ها کافی نیست.»

بیابان زایی 39 درصد از خاک عراق را تحت تأثیر قرار می دهد و در سال های اخیر پایداری بخش کشاورزی تحت تأثیر عوامل بسیاری از جمله پیامدهای درگیری، کمبود آب، افزایش روزافزون دما، خشکسالی های مکرر و طوفان های گرد و غبار تضعیف شده است. در نتیجه، جوامع ساکن در مناطقی که زمانی برای فعالیت‌های کشاورزی شناخته می‌شدند، اکنون در تلاش برای بقا هستند.

ما نسل‌هاست که اینجا زندگی می‌کنیم. این مناطق باتلاقی پر آب و زمین های حاصلخیز بود. ما در تمام سال کشاورزی می کردیم. ریاض که اهل منطقه القاداسیه در جنوب عراق است، گفت: امروز اینجا یک بیابان کامل است.

اقدامات اقلیمی در مناطقی که تحت تأثیر درگیری های مسلحانه قرار گرفته اند بسیار ضعیف است. بازیگران بشردوستانه می توانند نقشی کلیدی در توانمند ساختن کشورها و جمعیت های متاثر از درگیری برای تحمل اثرات ترکیبی اثرات محیطی، آب و هوا و درگیری بر سلامت انسان ایفا کنند. برای رسیدن به آن نیاز ضروری به سرمایه گذاری در برنامه های انطباق وجود دارد که نیازهای بخش ها را برطرف می کند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) و صلیب سرخ نروژ در گزارشی که به‌تازگی منتشر شده است – «ایجاد کار سازگاری: پرداختن به تأثیرات ترکیبی تغییرات آب و هوایی، تخریب محیط‌زیست و درگیری‌ها در خاورمیانه و نزدیک» – برخی موارد را شناسایی کرده‌اند. از پویایی های اصلی که بر آسیب پذیرترین جوامع تأثیر می گذارد. این گزارش همچنین فرصت‌ها و موانعی را برای حمایت از سازگاری با آب و هوا و تاب‌آوری جامعه در مناطق تحت تأثیر درگیری‌های مسلحانه در منطقه شناسایی می‌کند. این گزارش با کمک فنی مرکز آب و هوای هلال احمر صلیب سرخ تهیه شده است.

آب رودخانه ها در گذشته برای سپاه و چهارپایان مناسب بود. دیگر نه، اکنون با آب فاضلاب آلوده شده و حاوی مقادیر سمی نمک است. سازمان‌ها آن را آزمایش کردند تا تأیید کنند که دیگر برای نوشیدن حیوانات که بر گاو تأثیر می‌گذارد سازگار نیست

دکمه بازگشت به بالا